Out Of Africa
Dé webshop inzake exclusieve Zuid-Afrikaanse wijnen en andere typisch Afrikaanse specialiteiten
Bekijk producten
Out Of Africa
Dé webshop inzake exclusieve Zuid-Afrikaanse wijnen en andere typisch Afrikaanse specialiteiten
Bekijk producten
Out Of Africa
Dé webshop inzake exclusieve Zuid-Afrikaanse wijnen en andere typisch Afrikaanse specialiteiten
Bekijk producten
Out Of Africa
Dé webshop inzake exclusieve Zuid-Afrikaanse wijnen en andere typisch Afrikaanse specialiteiten
Bekijk producten
Out Of Africa
Dé webshop inzake exclusieve Zuid-Afrikaanse wijnen en andere typisch Afrikaanse specialiteiten
Bekijk producten
Previous
Next

Saronsberg Shiraz

Art.nr. SAR008
€29,64
Op voorraad
1
Productgegevens

Saronsberg Shiraz :

De wijn heeft een diepe, donkerpaarse kleur met sappige rijpe fruitsmaken ondersteund door expressieve maar delicate bloemige tonen en geuren van viooltjes en kruiden. Het mondgevoel heeft diepte en helderheid van fruit met geïntegreerde eikenaroma's. Fijn bewerkte tannines en een mooie gelaagde fruitige afdronk.

Druivensoort : Shiraz

Fermentatie

De druiven werden in de vroege ochtend met de hand geplukt en geforceerd gekoeld tot 4 ° C. Per hele tros gesorteerd, ontsteelt en bessen gesorteerd op triltafels door 25 goed opgeleide medewerkers. Hij kreeg een koude week van 3 - 5 dagen bij 8 ° C beschermd door een CO2-deken. Het sap werd gedurende deze periode eenmaal per dag overgepompt. De tanks werden vervolgens verwarmd tot 18 ° C en geënt met gist. De fermentatietemperatuur was toegestaan om te pieken bij 28 ° C en vervolgens te verlagen tot 24 ° C. De gistingsdop werd handmatig vier keer per dag ingeslagen en er gebeurde één verpomping per dag. De wijn werd vervolgens geperst in 80% nieuwe en 20% second-fill 300 liter Allier Frans eiken vaten. De persfractie werd afgescheiden. Malolactische bacteriën werden geïnoculeerd en malolactische gisting werd voltooid in de vaten. Na malolactische gisting kregen de wijnen een lage zwaveldosis en bleven ze op de grove droesem gedurende 10 maanden. De wijn werd vervolgens gepakt, gemengd en teruggebracht in vaten. Na een totaal van 20 maanden in vaten werd de wijn gefilterd door een grove bladfilter. Het bottelen gebeurde met een fijne plaatfiltratie.
Analyse
Alcohol: 14,49%
Totaal zuur: 5,9 g / l
pH: 3,43
Restsuiker: 3,60 g / l
Bewaar dit product voor later

Out of Africa

Uw ideale partner inzake exclusieve Zuid-Afrikaanse wijnen
en andere typisch Zuid-Afrikaanse specialiteiten

Gratis verzending

Gratis verzending binnen België vanaf €125.

Snelle levering

Vandaag besteld, de volgende dag verzonden.

Veilig betalen

Betaal veilig via SSL encryptie